Huisregels

Van harte welkom bij Pension Bakema op Ameland.

Om voor u en de andere gasten een aangenaam verblijf te creëren gelden bij Pension Bakema de volgende huisregels.

ALGEMEEN

Respect voor de buren en andere gasten
Pension Bakema is gelegen in de nabijheid van een aantal woonhuizen met andere bewoners. Pension Bakema verzoekt haar gasten vriendelijk om geen overlast te veroorzaken. Ook op de kamers verzoeken wij u rekening te houden met andere gasten.

Geluid
Pension Bakema vraagt haar gasten om zich van luidruchtigheid in het door hen gehuurde verblijf en de algemene ruimtes te onthouden. Alle muziek – en elk ander geluid – op welke wijze voortgebracht moet op kamersterkte zijn afgestemd, zodat geen geluidsoverlast ontstaat voor de overige gasten en omwonenden en is sowieso verboden van ’s avonds 22:00 tot ’s morgens 07:00 uur. Wij verzoeken gasten vooral geen harde muziek te draaien en te denken om dichtslaande deuren. 

Roken
Het is niet toegestaan om te roken op de kamers of in andere ruimtes. Ook niet vanuit het raam. De geur is direct te herleiden. Bij constatering verzoeken wij u direct de kamer te verlaten. Daarnaast worden er schoonmaakkosten van €250 in rekening gebracht. Ook als u al bent uitgecheckt. 

In overleg kunt u roken op het terras, mits anderen hier geen last van hebben en de veiligheid niet in gevaar komt. Tijdens het roken buiten dienen de deuren en de ramen van het verblijf gesloten te zijn. Het terras dient sigaret vrij te blijven. Sigaretten moeten derhalve worden achtergelaten in de daarvoor bestemde sigarettenbak.

Kaarsen
Het is niet toegestaan om kaarsen aan te steken in verband met brandveiligheid.

Maximale bezetting kamers
Pension Bakema heeft de beschikking over 7 twee persoonskamers. De kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van 2 personen. Het is derhalve niet toegestaan om met meer dan twee personen in de kamer te overnachten en/of te verblijven dan wel het ontbijt te nuttigen. Dit aantal geldt ongeacht de leeftijd van degene die in de kamer verblijft. Bij het overtreden van de maximale bezetting van 2 personen zal Pension Bakema u verzoeken de kamer te verlaten.

Bezoekers
Het is niet toegestaan om ongeregistreerde of andere hotelgasten op de kamer te ontvangen. Indien er wel andere gasten op de kamer worden aangetroffen, zal u per direct worden verzocht de kamer te verlaten.

Schade
Pension Bakema is op geen enkele manier aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies of diefstal die u heeft of ondervind tijdens uw verblijf bij 
Pension Bakema.
Mocht er tijdens uw verblijf schade worden veroorzaakt aan de accommodatie of de inrichting ervan, dient u de gastheer/gastvrouw hiervan op de hoogte te stellen. De ontstane reinigingskosten en/of kosten ter vervanging van de materialen zal Pension Bakema bij de klant in rekening brengen.

Inchecken
Inchecken kan in principe vanaf 13:00 uur. Indien beschikbaar kunt u eerder inchecken. De receptie is tot 18:00 uur geopend. Mocht u later arriveren? Dan horen wij dat graag vooraf.

Geeft u s.v.p. één dag vóór aankomst aan hoe laat u ongeveer verwacht aan te komen. Zo is er zeker iemand aanwezig en hoeft u niet onnodig te wachten. U kunt bijvoorbeeld ook eerder arriveren, om alvast uw bagage neer te zetten en de sleutel op te halen.

Uitchecken
Uitchecken kan tussen 8:00 en 11:00 uur op de dag van vertrek. Indien gewenst kunt u uw bagage de gehele dag bij de receptie laten staan.

Betaling 
Betaling dient bij incheck voldaan te worden en kan alleen per pin óf contant betaald worden. Let op: wij nemen geen biljetten aan van €200 en €500. Betaling per creditcard is niet mogelijk.

Sleutelbeheer
Bij aankomst ontvangt u één sleutel bestemd voor uw verblijf. U dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van de deuren van uw verblijf en voor het uitdoen van de verlichting. Bij het uitchecken graag de sleutel weer inleveren bij de gastvrouw. 

Verlies sleutel
Bij verlies van een sleutel brengt Pension Bakema € 50,00 in rekening.

Ontbijt
Wij serveren van 08:00 tot 10:30 een ontbijtbuffet in onze ontbijtzaal. Tijdens de Corona periode kan dit worden aangepast afhankelijk van de regels van de overheid zoals een ontbijtmand op de kamer of take away ontbijt. 

Bedlinnen en handdoeken
Bij een verblijf van langere duur worden de handdoeken en de bedlinnen naar wens verschoond. 

Waarborgen hygiëne
Het is niet toegestaan om de bedden in de kamers en/of studio zonder lakens en slopen te beslapen.
In het geval dat tijdens de overnachting niet verwijderbare vlekken in het matras, dekbed, sprei en sierkussens of handdoeken ontstaan, zal Pension Bakema de hierdoor ontstane reinigingskosten en/of kosten ter vervanging van de materialen bij de klant in rekening brengen.

Prijzen
De prijzen zijn inclusief gas, water, elektra, bed, bad en keukenlinnen. Het gebruik van koffie en thee ten behoeve van het ontbijt. Gratis gebruik van TV, Wifi en gratis parkeergelegenheid op terrein bij Pension Bakema.

In het onverhoopte geval dat de servicediensten zoals TV en of Wifi niet of niet naar behoren functioneren tijdens het verblijf bij Pension Bakema geeft dit de klant geen recht tot restitutie van het geheel of een deel van de verschuldigde kamerprijs.

Parkeren
Uw auto kunt u parkeren aan de achterzijde van de duin aan de Klaas Goumaweg. Indien de parkeerplaats vol is zal de gastheer/vrouw u een andere plek aanwijzen om te parkeren. Gelieve geen auto's te parkeren aan de voorkant van het pension of op de privéoprit. Deze is bedoeld voor het in- en uitladen van bagage en voor taxi's.
Parkeren is uitsluitend toegestaan voor de duur van het verblijf bij Pension Bakema. Parkeren op het terrein bij Pension Bakema is op eigen risico. Pension Bakema is niet aansprakelijk voor diefstal en/of enige vorm van schade.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Alcohol en (soft) drugs
Alcoholmisbruik is verboden, dus geniet, maar drink met mate. Het is bij Pension Bakema verboden om drugs te bezitten, te gebruiken en/of te verhandelen. In dit geval zullen wij u verzoeken het pand te verlaten.

Internet
Pension Bakema biedt een WIFI gastennetwerk aan. De gebruiker zal zich onthouden van het bezoeken van internet websites die een onrechtmatig karakter hebben of die niet stroken met de reputatie van Pension Bakema als aanbieder van de accommodatie. Bij constatering of het vermoeden van hinder van derden en/of (overig) internetmisbruik door de gebruiker heeft Pension Bakema het recht zonder nadere aankondiging de toegang tot internet al dan niet geheel te blokkeren.