Ontbijt

Bij Pension Bakema serveren wij een heerlijks, vers en uitgebreid ontbijt. Er wordt veel gebruik gemaakt van Amelander producten en wij halen onze producten voornamelijk uit de streek en bij kleine familiebedrijven.

Daarnaast wordt een deel van het ontbijtbuffet, zoals jam, dressings en taarten huisgemaakt. Wij maken bewuste keuzes bij het samenstellen van ons ontbijt en kiezen hierbij voor goede kwaliteit, eerlijke producten en zo weinig mogelijk voedselverspilling. Daardoor wisselt ons ontbijt regelmatig en kunnen we onze vaste gasten iedere keer weer verrassen.

Vers brood

Ons brood komt van Bakkerij de Boer uit Hollum. In het meest westelijk gelegen dorp op Ameland beoefent de familie de Boer nu al sinds 1805 het bakkersvak. Als je 's morgens vroeg door Hollum fietst dan ruik je het al. De bakkers hebben de schuiven van de oven open gezet en de geur van vers brood verspreidt zich door de straten.
Bezoek ook eens hun bakkerswinkel in het centrum van Hollum. Of geniet op hun terras van een heerlijke lunch. Ambachtelijk en voor eerlijke prijzen.

 

 

Ovengebakken croissants & broodjes

Wordt wakker van de geur van verse croissants. Dat kan bij Pension Bakema. Wij bakken iedere ochtend zelf onze croissants in de oven. Heerlijk met bijv. onze eigengemaakt jam. Ook diverse witte en bruine bolletjes komen vers bij ons uit de oven.

 

 

Verse koffiebonen en muntthee

Koffie is belangrijk in huize Bakema. Daarom hebben we lang en uitgebreid gezocht naar een heerlijke koffieboon. Onze koffiebonen zijn van Segafredo en ook heerlijk als cappuccino, latte macchiato of espresso te drinken. Daarnaast hebben naast ons Lipton thee assortiment ook verse gember, sinaasappel, citroen en munt om een heerlijke kop thee te maken.

 

Amelander kaas

Midden in de groene, uitgestrekte weilanden tussen Hollum en Ballum staat de prachtige Kaasboerderij Ameland. Daar maakt de familie Ruygh de lekkerste Amelander kazen en heerlijk boeren ijs. Dit alles wordt op ambachtelijke wijze bereid met verse Amelander melk. Het hele jaar door wordt er kaas gemaakt. Dit proces is ook te zien vanuit hun kaaswinkel door een raam. Vanaf april t/m oktober maken ze ook ambachtelijk boeren ijs in de meest heerlijke smaken. Zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf!
Bij Pension Bakema serveren wij de belegen kaas en een wisselende kruidenkaas van Kaasboerderij Ameland.

 

Sappen

Terwijl je plaats neemt in onze ontbijtkamer serveren wij je graag een glaasje jus d'orange aan tafel. 
Daarnaast is er keuze op het buffet uit diverse andere dranken.

 

Huisgemaakte producten

Wij maken veel producten zelf. Ontzettend leuk om te maken en nog leuker om te serveren aan onze gasten. Zo staat er vaak een verse taart of cake in de oven, halen we bramen uit het bos voor huisgemaakte jam en proef je een lekkere huisgemaakte dressing bij het saladebuffet.

 

And last but not least...

Zijn wij er natuurlijk zelf bij om een praatje te maken, te horen hoe je dag was en om je alles te vertellen over ons mooie eiland. Daar worden we zelf ook blij van en staan we iedere ochtend graag voor op!