Nieuws

Online reserveren veerboot

 

Per 1 januari 2024 dienen reizigers van en naar Ameland online, bij de ticketautomaat of balie in Holwerd een reservering te maken voor de veerdienst, dit geldt voor personen, fietsen en motoren. Autoreserveringen dienen altijd online of telefonisch te worden gemaakt.
Deze nieuwe service biedt reizigers de kans om hun overtocht vooraf te plannen en verzekert hen van een afvaart en plek aan boord. 
U reserveert hierbij een datum en een tijd voor de heen- en terugreis. 

 

Wat verandert er als eilandbezoeker?

U koopt online of bij de ticketautomaat of balie in de terminal een retourreis naar Ameland. Dit kunnen de volgende combinaties zijn:

 

- Retour veerdienst

- Retour sneldienst 

- Retour veerdienst heen, sneldienst terug

- Retour sneldienst heen, veerdienst terug

 

 

U reserveert hierbij een datum en een tijd voor de heen- en terugreis. Wijzigen van de tijdstippen kan gemakkelijk via de website van Wagenborg Passagiersdiensten. Hier vindt u ook alle informatie m.b.t. de veerboot.


NIEUWE DIENSTREGELEING WAGENBORG

Er is veel nieuws rondom de nieuwe dienstregeling van Wagenborg Passagiersdiensten.

Maar geen stress, het enige wat momenteel veranderd is zijn de afvaarttijden. Om de vele vertragingen tegen te gaan varen ze nu om de 5 kwartier. Dit betekent dat er nieuwe vertrektijden zijn. Raadzaam is om op www.wpd.nl te kijken naar de vertrektijd naar Ameland.

 

Auto 
Wij raden onze gasten (zoals altijd) aan om de auto niet mee te nemen naar Ameland. Ameland is bij uitstek een prachtig fiets- en wandel eiland. Bij aankomst staan er altijd bussen en taxi's klaar die je naar ons pension brengen. De OV-chipkaart is geldig op Ameland, maar er kan ook een ticket gekocht worden in de bus bij de buschauffeur.

 

FIETSVERHUUR

Het is mogelijk om vooraf fietsen te huren bij de verschillende fietsverhuurbedrijven op Ameland. Zij zorgen ervoor dat je bagage bij ons wordt afgeleverd. Mocht je te voet naar ons komen, dan is bagagevervoer mogelijk via de taxibedrijven.

 

Ons pension ligt op 1 minuut lopen van het centrum van Nes. Voor restaurants, winkels en supermarkt hoef je niet ver!    

 

Wij hopen je dan binnenkort te mogen verwelkomen op ons mooie Ameland!  

LET OP: WEGWERKZAAMHEDEN RICHTING HOLWERD 

N361 Dokkum
De Centrale as van Drachten richting Holwerd is t.h.v. Dokkum gestremd i.v.m. wegwerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid. Houd rekening met extra reistijd.

 


PROEFROUTE KUNSTMAAND AMELAND

Tijdens Kunstmaand Ameland kun je weer genieten van een cultureel uitstapje bij 8 restaurants verspreid op Ameland.

Je kunt ieder moment aanschuiven van 1 t/m 26 november op woensdag t/m zondag tussen 12:00 - 17:00 uur voor een amuse met bijpassende wijn. Tickets zijn verkrijgbaar bij VVV Ameland in Nes, Restaurant Stranders in Buren en Wijnen van Egbert in Hollum.

Leuk om te combineren met het bezoeken van de vele tentoonstellingen van Kunstmaand Ameland! 

 

 BOEKEN VIA ONZE EIGEN WEBSITE

We krijgen veel vragen van gasten over de beste manier om een kamer te boeken bij Pension Bakema. 

Nou dat is heel simpel, via deze website!
Dan boek je rechtstreeks bij ons en als er dan iets is....zijn wij er om je te helpen.

En je hebt bij ons de laagste prijs en geen verborgen kosten.

 

Via de knop "BOEK EEN KAMER" kun je de gewenste periode selecteren en gelijk zien welke types kamer er beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.  Er komen geen reserveringskosten, handling fee of dat soort fratsen bij. 

 

Ben je niet heel erg gebonden aan een bepaalde datum? Neem dan gerust contact met ons op. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.


OPLADEN E-BIKES

 E-bikes kunnen buiten worden opgeladen. Bij de fietsenrekken zijn een aantal oplaadpunten.

 

Wij verzoeken u dringend geen opladers mee te nemen naar de kamers i.v.m. brandgevaar.


TWISTEA

 

Na lang zoeken, veel proeven en gezellige theesessies  hebben we eindelijk onze nieuwe thee gevonden. Acht heerlijke, unieke smaken voor bij ons ontbijt. Wie wil er nou niet wakker worden met een gin tonic thee? 
NIEUW: ONLINE BETALEN

Vanaf nu kun je bij ons je reservering vooraf online betalen. In de bevestigingsmail zit een betalingslink. We hebben het lang uitgesteld omdat we het graag persoonlijk houden maar toch is online betalen anno 2023 niet meer weg te denken.

 

Uiteraard ontvangen we je graag persoonlijk bij aankomst en horen we graag bij uitcheck hoe je verblijf op Ameland was!


IT'S ALL ABOUT THE DETAILS

Ook in 2023 hebben we weer nieuwe details toegevoegd aan de kamers en de ontbijtkamer. De Comfortkamers én de Standaardkamers zijn allemaal opnieuw gestyled met nieuwe kleuren, behang en accessoires. De Suites hadden eerder al een nieuwe stijl gekregen.


PENSION BAKEMA CADEAUBONNEN

Ook tijdens de feestdagen krijgen we veel aanvragen voor cadeaubonnen, waarvoor dank! Een leuk cadeau om te geven én om te ontvangen en uit te kijken naar een weekendje Ameland.

 

Wil je ook iemand verrassen met een Pension Bakema cadeaubon? We maken de cadeaubonnen op maat dus er is van alles mogelijk.

 

Bel of stuur ons een berichtje via 06-21534416 met je wensen en we sturen de cadeaubon z.s.m. per e-mail naar je toe.

 

Voor meer informatie klik hier.
PENSION BAKEMA VANUIT DE LUCHT

Het leuke van een pension vinden wij het contact met onze gasten! Zo was er een pensiongast die met zijn drone prachtige beelden van Ameland heeft gemaakt en ons deze mooie foto stuurde. 

Klik op de foto voor een vergroting. Zo zie je onze mooie ligging aan de rand van Nes vanuit het bos gezien met op de achtergrond de veerboot met arriverende gasten.


NIEUWE SUITES

Vanaf nu te boeken, de Pension Bakema Suite! Een prachtige kamer met eigen keuken en badkamer met bubbelbad.

 

Kom in de winter optimaal genieten van Ameland! De rust en ruimte van het eiland gecombineerd met een verblijf in één van onze mooie suites incl. een heerlijk ontbijt.


DE LEUSTE ADRESJES VAN DE WADDENEILANDEN

Van Texel tot Ameland, de fijnste overnachtingsplekken van de Waddeneilanden worden besproken door Your little Black Book, hét platform voor iedereen die graag op de hoogte is van de beste adressen in Nederland en ver daarbuiten. En Pension Bakema staat ertussen!

 

Klik op de foto voor het verslag.