Op Ameland is ieder seizoen wel wat te beleven!


Op Ameland is altijd wel iets te beleven. Kom zomers genieten van zon, zee en strand. Of proef de sfeer op één van de gezellige festivals die Ameland rijk is. In het voorjaar maak je eindeloze strandwandelingen met als eindbestemming één van de vier strandpaviljoens. Maar ook tijdens een stevige herfststorm kun je heerlijk uitwaaien op het strand. Zelfs in de winter kun je na een stevige wandeling warme chocolademelk drinken bij de open haard in één van de vele restaurants. Je hoeft je op Ameland nooit te vervelen!

Ameland in tijden van Corona

 

Helaas nog geen festivals of evenementen (uitgezonderd sportevenementen) maar de natuur is momenteel prachtig om van te genieten. De vele vogels, konijnen, fazanten en reeën komt u momenteel overal tegen op het eiland. Huur een fiets (of tandem voor nog meer lol) en fiets het hele eiland rond. Ontdek de mooiste plekken die Ameland rijk is en geniet onderweg van een gezellige picknick. Of trek je wandelschoenen aan en ontdek de kilometerslange stranden, de drassige wadkant en heerlijke bossen. Vraag ons gerust naar de mooiste plekjes van Ameland. U komt er waarschijnlijk weinig andere gasten tegen.

  

Wil je echt iets bijzonders? Sta vroeg op en loop de zonsopgang tegemoet. Prachtige luchten over het wad, de fluitende vogels en nog niemand te bekennen op dit vroege uur. Bij terugkomst zetten wij het ontbijt voor u klaar!

 

De zonsondergang op Ameland is ook bijzonder mooi. Op het Noordzeestrand kunt u lang genieten van de ondergaande zon. Neem een kleedje mee, warme trui en lekkere fles wijn van Pension Bakema en genieten maar!

 

Ameland heeft ook ontzettend veel leuke woonwinkeltjes en gezellige horeca.  Bezoek vooral de kleine streekwinkels met Amelander producten en de kleine lokale horecabedrijven. Deze worden veelal gerund door Amelander families en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bekijk onze favorieten hieronder voor inspiratie!

Pension Bakema's favorieten

We vinden het zelf erg leuk om nieuwe restaurants, mooie accessoires en leuke winkels te ontdekken op Ameland. We krijgen vaak vraag naar waar iets vandaan komt en voor onze gasten is het leuk om nieuwe adresjes op Ameland te ontdekken. Hierbij een aantal van onze favorieten!

 


ZOMER 2020