Op Ameland is ieder seizoen wel wat te beleven!


Op Ameland is altijd wel iets te beleven. Kom zomers genieten van zon, zee en strand. Of proef de sfeer op één van de gezellige festivals die Ameland rijk is. In het voorjaar maak je eindeloze strandwandelingen met als eindbestemming één van de vier strandpaviljoens. Maar ook tijdens een stevige herfststorm kun je heerlijk uitwaaien op het strand. Zelfs in de winter kun je na een stevige wandeling warme chocolademelk drinken bij de open haard in één van de vele restaurants. Je hoeft je op Ameland nooit te vervelen!

Evenementen en excursies

Het hele jaar door zijn er evenementen en excursies op Ameland te beleven zoals het Madnes Festival, de Adventure Run, Rugbyfestival, Midzomerfeesten, Kermissen, Wandelevenementen, Mountainbikewedstrijden en noem maar op. Daarnaast organiseert het Natuurcentrum vele excursies op het wad en in de natuur, zijn er af en toe demonstraties van de Paardenreddingsboot en kun je bijv. met de Strandexpress over het strand naar het meest oostelijke puntje van Ameland meerijden. Ook kun je strandzeilen, kitesurfen, is er een klimpark, paardrijden op het strand, eendenkooi bezoeken....en nog veel meer. 

 

Voor het meest uitgebreide aanbod evenementen en excursies wijzen we je graag door naar de website van VVV AmelandBij het kopje "Agenda" vind je alle evenementen en de activiteitenagenda.Eten & drinken

 

Graag vertellen we je onze favoriete adresjes op het gebied van eten & drinken. Restaurants die wij aanbevelen zijn van Amelander families en vaak niet bekend bij het grote publiek. Waar het qua prijs/kwaliteit klopt en waar je met open armen wordt ontvangen. Dit om je een uniek kijkje in het echte Amelander leven te geven ver weg van het grote publiek.
Bij de receptie hangt een poster met onze favorieten!Beauty & Wellness

Waar wij ook graag heen gaan voor ontspanning!


Pedicure en voetreflexmassage

Laat je tijdens je verblijf op Ameland verwennen "Bij Carolien" voor voetreflex- en pedicurebehandelingen. Je maakt een afspraak via haar website, www.bij-carolien.nl


Holistische massage

Wil je iets bijzonders beleven en totaal ontspannen? Boek dan een holistische massage bij Ellen van massagepraktijk Naturel. Haar salon is loop/fiets afstand van ons pension.

 

Je maakt een afspraak via haar website, www.massagepraktijknaturel.nl 

Wandelen

Op het strand, over duinen, in het bos, op de hei, langs het wad of door de kwelders. Ameland is voor de wandelaars onder ons kilometers plezier.

We vertellen je graag over de mooiste plekjes waar je kunt wandelen en vooral waar de meeste toeristen niet komen... Op expeditie naar de Waddenzee

Een unieke belevenis maak je mee op de WL35 Brakzand. Zodra je op deze oude vissersboot stapt ruik, proef, voel en ervaar je de Wadden. Een uniek en prachtig stukje Werelderfgoed in Nederland.

Vaar mee naar de zandbanken, spot de zeehonden, geniet op het dek van de zeelucht, haal de netten op, bewonder de geheimen van de Waddenzee en ga met onze gids mee het wad op!

Vaarschema en meer informatie vind je op hun website, www.expeditiewaddenzee.nlWinkelen

Op Ameland vind je veel unieke woonwinkels, kledingzaken en delicatessewinkels die lokale lekkernijen verkopen zoals het Amelander Commandeurtje, Amelander kaas, worst, honing, mosterd, vuurtorenkoekjes en noem maar op. We vertellen je er graag alles over want de meest leuke winkels zijn goed verstopt over het eiland en vind je dus niet zomaar...zoals dit schattige thee- en oud Hollands snoepwinkeltje.Fietsen

 

Kilometers fietsplezier beleef je op Ameland! Of je nu bij aankomst bij de boot een fiets huurt of voor een dag, wij vertellen je de mooiste routes.
Nog meer fietsplezier beleef je met een tandem of voor de sportievelingen met een mountainbike.Strand activiteiten

Ameland mag dan misschien een klein eiland zijn, saai is het er zeker niet. Dankzij Ameland Adventure wordt een vakantie op Ameland een groot avontuur. Wij organiseren heel veel leuke activiteiten, zowel voor kleine gezelschappen als grote groepen. Ben jij er klaar voor?

Check de website voor de mogelijkheden: www.amelandadventure.nl

 Zeehonden spotten

 

Wil je tijdens je vakantie zeehonden spotten? Dan is een Robbentocht met "de Zeehond" een must. Vaar naar de robbenbank en/of de schelpenbank en geniete van zon, zee en wind! Vaarschema en meer informatie vind je op hun website, https://robbentochten.com